Правителството представя сметката на бизнеса, за да я плати. Това заяви

...
Правителството представя сметката на бизнеса, за да я плати. Това заяви
Коментари Харесай

БСК гневни: Кабинетът пробутва сметката на бизнеса

Правителството показва сметката на бизнеса, с цел да я заплати. Това съобщи пред БНР Станислав Попдончев, заместник-председател на Българската стопанска камара.

Той разяснява изявлението на финансовия министър и способите за реализиране на бюджет с недостиг от 3%.

" Хубавото в плана е, че се планува недостиг от 3%. Това е значимо освен във връзка с задачите за влизане в еврозоната и заради заплахата от  процедура от свръхдефицит. При състояние, че другият вид за бюджет е с недостиг от 6.9% и 15 милиарда нов дълг, сами разбираме, че няма да има опция да финансираме подобен дълг ".

Работодателите обаче са обезпокоени от плануваното облагане с 33% на свръхпечалбите.

" Това е налог, който за някои от бизнесите ще надскочи двойно това, което заплащат като корпоративен налог до момента. То е допълнение към налог облага. Не сме подготвени да подкрепим сходна мярка.

 Нито едно дружество не е бюджетирало подобен размер налози, които би трябвало да заплати в границите на тази година. За всички това ще бъде един спомагателен безпланов разход и едно следващо изземване на средства на бизнеса ".

Компенсациите на електрическата сила за небитовите консуматори не се взимат от бюджета на страната, изясни още Попдончев. И посъветва да се мисли и за разходната част на бюджета и  какво биха могло да се съкрати-по отношение на усъвършенстване на администрацията и обединяване на структури с дублиращи се функционалности.

Той счита, че вчерашното изявление на министър Велкова е предизвестие за възможните  опасности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР